Johan
Jureskog
Selection

Klicka på knappen, för att hoppa ned till vårt fina köttsortiment:

kött
Kött från johan jureskog selection

Succè-tips som sätter middagen och får dig att framstå som en stjärnkock

Nervös inför en viktig middag senare i veckan? Eller kanske redan idag? Använd Johan som bollplank genom att titta på videorna nedan. 1 - 2 - 3, så är du snabbt också en mästare vid grillen eller stekpannan.

Anmäl dig nu, prenumerera på Johans nyhetsbrev!

Prenumerera här!
kött från johan jureskog selection

så här grillar du entrecôte

Johan bjuder gärna på några enkla tips, som kommer göra underverk för din tillagning av kött i framtiden, kanske redan till helgen?
Att steka i Talg höjer smakupplevelsen, hälsar Johan.
putsa på dina färdigheter

SÅ HÄR STEKER DU DEN PERFEKTA KÖTTBITEN

Klicka och titta på youtube-videon nedan,där Johan delar med sig av några mycket användbara grepp.

STEG-FÖR-STEG

ATT STEKA en KÖTTbit


  1. Ta en skiva kött på ca 300 gram (2,5 cm) direkt från kylen. Se till så att köttet är rent och torrt.
  2. Hetta upp en stekpanna eller kör grillen på max, salta och peppra gärna innan du lägger på köttet.
  3. Talg, talg, talg - För bästa smak använd talg som fett i pannan. Läs tips om Talg här.
  4. Stek biten och vänd gärna flera gånger, tills du uppnått rätt kärntemperatur enligt guiden nedan. Använd stektermometer!
  5. Låt sedan köttet vila i 5 min. (Bleu serveras direkt).
  6. Innan servering, torka ur pannan, hetta upp och stek igen 30 sek på varje sida.
  7. Servera genast på varm tallrik med lite flingsalt och nymald svartpeppar. Kom ihåg tillbehören och drycken.

Guide kärntemperaturer -
  • Blue - Här kan köttet med fördel ligga framme ett par timmar på hushållspapper, salta och peppra och stek 1 minut på varje sida och servera direkt på varm tallrik.
  • Rare - Innertemperatur ca50-55ºC
  • Medium rare - Innertemperatur ca55-60ºC
  • Medium - Innertemperatur ca60-65ºC
  • Medium well - Innertemperatur 65ºC
  • Well done - Det kan låta konstigt men stek köttet till fin färg enligt ovan och kör sedan köttet till innetemperatur 80 grader i mikrovågsugn. Köttet kokas då inifrån och blir saftigare; låt vila och ge sedan köttet en ny stekyta enligt ovan.

styckschema för slaktaren

Klicka på bilderna nedan för förstoring.

Styckschema SverigeBeef chart Scotland

Kött från svensk mjölkko

Vi använder kött från svensk mjölkko. Vårt kött kommer från mjölkkor som betat fint gräs från gröna hagar, rört på sig och blivit väl omhändertagna hela sitt liv.
Det vi söker efter är dels den djupa smaken, då korna går utomhus under sommaren. Dels handlar det om respekt för djurens behov av naturligt beteende och även att ta klimathänsyn. Kött från mjölkkor ger 35-50 procent lägre utsläpp av klimatgaser jämfört med specialiserad nötköttsproduktion.
Det är därför det är en favorit hos Johan Jureskog.

6 ANLEDNINGAR ATT VÄLJA SVENSKT NÖTKÖTT

  1. I Sverige har vi naturligt goda förutsättningar för att föda upp nötkreatur med mycket mark för vallodling och betande djur.

  2. Nötdjuren är motorn i försörjningen av mat i landet och viktiga för vår självförsörjning.

  3. Svenska nötkreatur äter mest gräs och klöver som är viktigt för växtföljden och fångar koldioxid från atmosfären.

  4. Svenska nötdjur kommer från en sund djurhållning vilket innebär att köttet alltid är fritt från hormoner och antibiotika.

  5. Betande nötdjur hjälper till att hålla landskapet öppet och stärker den biologiska mångfalden.

  6. Svenskt nötkött har lägre klimatpåverkan än det kött som importeras.

Läs gärna mer om innehållet i märkningen "Kött från Sverige" via länken  https://svensktkott.se/om-kott/djuruppfodning/varfor-ska-man-valja-svenskt-notkott/.

Här nedanför listar vi vårt fina köttsortiment:

Entrecôte skivad ca 350g

Entrecôte sitter på djurets övre ryggparti och är en mör och smakrik detalj, delvis tack vare sin rika marmorering som ger köttet extra smak och gör det mörare.

I samarbete med Skövde Slakteri tar vi fram denna produkt av kött från svensk mjölkko. Vårt kött kommer från mjölkkor som betat fint gräs från gröna hagar, rört på sig och blivit väl omhändertagna. Det är därför en favorit hos Johan Jureskog.

Ingredienser:

100% Svenskt nötkött

Märkning: "Kött från Sverige".

Ursprungsland:

• Född: Sverige
• Uppfödd: Sverige
• Slaktad: Sverige
• Förädlad: Sverige

GTIN/EAN: 2357279000001

Förvaring: Kylvara, max + 4°C.

Användning: Ej tillagad.

Entrecôte ca 1100g

Entrecôte sitter på djurets övre ryggparti och är en mör och smakrik detalj, delvis tack vare sin rika marmorering som ger köttet extra smak och gör det mörare.

Entrecôte lämpar sig väl att steka hel, men vanligast är ändå att steka eller grilla den i skivor. Den bör inte stekas för länge, då förlorar den både smak och saftighet.

I samarbete med Skövde Slakteri tar vi fram denna produkt av kött från svensk mjölkko. Vårt kött kommer från mjölkkor som betat fint gräs från gröna hagar, rört på sig och blivit väl omhändertagna. Det är därför en favorit hos Johan Jureskog.

Ingredienser:

100% Svenskt nötkött

Märkning: "Kött från Sverige".

Ursprungsland:

• Född: Sverige
• Uppfödd: Sverige
• Slaktad: Sverige
• Förädlad: Sverige

GTIN/EAN: 2357269000004

Förvaring: Kylvara, + 2 till + 4°C.

Användning: Ej tillagad.

Biff med kappa skivad CA 350G

Ryggbiffen sitter på bakre utsidan av ryggen mellan entrecôten och rostbiffen. Den passar utmärkt att grilla, steka eller lågtempa i ugn. Den bör inte stekas för länge, då förlorar den både smak och saftighet.

I samarbete med Skövde Slakteri tar vi fram denna produkt av kött från svensk mjölkko. Vårt kött kommer från mjölkkor som betat fint gräs från gröna hagar, rört på sig och blivit väl omhändertagna. Det är därför en favorit hos Johan Jureskog.

Ingredienser:

100% Svenskt nötkött

Märkning: "Kött från Sverige".

Ursprungsland:

• Född: Sverige
• Uppfödd: Sverige
• Slaktad: Sverige
• Förädlad: Sverige

GTIN/EAN: 2357278000002

Förvaring: Kylvara, max + 4°C.

Användning: Ej tillagad.

RYGGBIFF CA 900G

Ryggbiffen sitter på bakre utsidan av ryggen mellan entrecôten och rostbiffen. Den passar utmärkt att grilla, steka eller lågtempa i ugn. Den bör inte stekas för länge, då förlorar den både smak och saftighet.

I samarbete med Skövde Slakteri tar vi fram denna produkt av kött från svensk mjölkko. Vårt kött kommer från mjölkkor som betat fint gräs från gröna hagar, rört på sig och blivit väl omhändertagna. Det är därför en favorit hos Johan Jureskog.

Ingredienser:

100% Svenskt nötkött

Märkning: "Kött från Sverige".

Ursprungsland:

• Född: Sverige
• Uppfödd: Sverige
• Slaktad: Sverige
• Förädlad: Sverige

GTIN/EAN: 2357268000005

Förvaring: Kylvara, + 2 till + 4°C.

Användning: Ej tillagad.

Oxfilé CA 900G

Oxfilé är en styckningsdetalj som sitter på djurets bakre del av ryggraden. Oxfilén hittas på insidan av ryggbiffen och är i särklass den möraste styckningsdetaljen med mild köttsmak. Bör absolut inte tillagas för länge i stekpannan eller på grillen då riskerar den att tappa i både smak och saftighet.

I samarbete med Skövde Slakteri tar vi fram denna produkt av kött från svensk mjölkko. Vårt kött kommer från mjölkkor som betat fint gräs från gröna hagar, rört på sig och blivit väl omhändertagna. Det är därför en favorit hos Johan Jureskog.

Ingredienser:

100% Svenskt nötkött

Märkning: "Kött från Sverige".

Ursprungsland:

• Född: Sverige
• Uppfödd: Sverige
• Slaktad: Sverige
• Förädlad: Sverige

GTIN/EAN: 2357270000000

Förvaring: Kylvara, + 2 till + 4°C.

Användning: Ej tillagad.

Flankstek CA 700G

Flanksteken är en platt detalj, som har en lång och grov fiberstruktur med tydlig köttsmak. Den passar utmärkt att grilla, tillaga i ugn eller att steka.

det är Viktigt att inte steka för länge, innertemperatur bör vara 58ºC.

I samarbete med Skövde Slakteri tar vi fram denna produkt av kött från svensk mjölkko. Vårt kött kommer från mjölkkor som betat fint gräs från gröna hagar, rört på sig och blivit väl omhändertagna. Det är därför en favorit hos Johan Jureskog.

Ingredienser:

100% Svenskt nötkött

Märkning: "Kött från Sverige".

Ursprungsland:

• Född: Sverige
• Uppfödd: Sverige
• Slaktad: Sverige
• Förädlad: Sverige

GTIN/EAN: 2357271000009

Förvaring: Kylvara, + 2 till + 4°C.

Användning: Ej tillagad.

Högrev CA 1000G

Högrev är ett bra grytkött passar också utmärkt att lågtempa i ugn.

När det blir grillväder ute kan man med fördel prova att helgrilla högreven.

I samarbete med Skövde Slakteri tar vi fram denna produkt av kött från svensk mjölkko. Vårt kött kommer från mjölkkor som betat fint gräs från gröna hagar, rört på sig och blivit väl omhändertagna. Det är därför en favorit hos Johan Jureskog.

Ingredienser:

100% Svenskt nötkött

Märkning: "Kött från Sverige".

Ursprungsland:

• Född: Sverige
• Uppfödd: Sverige
• Slaktad: Sverige
• Förädlad: Sverige

GTIN/EAN: 2357275000005

Förvaring: Kylvara, + 2 till + 4°C.

Användning: Ej tillagad.

nötkött från skottland


Vi importerar högkvalitativt kött från hållbara gårdar i Skottland. Naturligt mörat kött av högsta kvalitet från naturbetesdjur som året runt lever ute på de skotska högländerna.

Nötkött av högsta kvalitet

Det skotska lantbruket har en tradition som bygger på urgamla köttrasdjur. Dessa fantastiska djur får frodas och växa i naturlig takt, under noggrann veterinär- och hälsokontroll. Det ger oss ett kött med fin färg och karaktärsfull smak och med tydliga spår av ett gott liv i full frihet.

Läs mer om certifieringen på skotska sidan https://makeitscotch.com/.




Entrecôte 2-pack ca 500g, skottland

Entrecôten sitter på djurets övre ryggparti och är en mör och smakrik detalj, delvis tack vare sin rika marmorering som ger köttet extra smak och gör det mörare. Entrecôten lämpar sig väl att steka hel, men vanligast är ändå att steka eller grilla den i skivor. Den bör inte stekas för länge, då förlorar den både smak och saftighet.

Ingredienser:

100% nötkött från Skottland.

Märkning: "Scotch Beef".

Ursprungsland:

• Född: Storbritannien
• Uppfödd: Storbritannien
• Slaktad: Storbritannien
• Förädlad: Storbritannien

GTIN/EAN: 2357255000001

Förvaring: Kylvara, + 2 till + 4°C.

Användning: Ej tillagad.

Ryggbiff 2-pack ca 500g, skottland

Ryggbiffen sitter på bakre utsidan av ryggen mellan entrecôten och rostbiffen. Den passar utmärkt att grilla, steka eller att strimla till wokkött. Den bör inte heller stekas för länge, då förlorar den både smak och saftighet.

Ingredienser:

100% nötkött från Skottland.

Märkning: "Scotch Beef".

Ursprungsland:

• Född: Storbritannien
• Uppfödd: Storbritannien
• Slaktad: Storbritannien
• Förädlad: Storbritannien

GTIN/EAN: 2357254000002

Förvaring: Kylvara, + 2 till + 4°C.

Användning: Ej tillagad.

Flankstek i bit 500g, skottland

Flanksteken är en platt och rund detalj, som har en lång och grov fiberstruktur med tydlig köttsmak. Den passar utmärkt att grilla, tillaga i ugn eller att steka. Viktigt att inte steka för länge, innertemperatur bör vara 58ºC.

Ingredienser:

100% nötkött från Skottland.

Märkning: "Scotch Beef".

Ursprungsland:

• Född: Storbritannien
• Uppfödd: Storbritannien
• Slaktad: Storbritannien
• Förädlad: Storbritannien

GTIN/EAN: 2357245000004

Förvaring: Kylvara, + 2 till + 4°C.

Användning: Ej tillagad.

Flap steak i bit 600 g, Skottland

Flapsteak är en platt och mager muskel som är idealisk att grilla eller steka. Detaljen påminner en del om flankstek, men upplevs mörare och mer saftig. När du skär upp en flapsteak är det viktigt att skära tvärs över muskelfibrerna. Innertemperatur 58ºC är idealiskt.

Ingredienser:

100% nötkött från Skottland.

Märkning: "Scotch Beef".

Ursprungsland:

• Född: Storbritannien
• Uppfödd: Storbritannien
• Slaktad: Storbritannien
• Förädlad: Storbritannien

GTIN/EAN: 2357243000006

Förvaring: Kylvara, + 2 till + 4°C.

Användning: Ej tillagad.